PELET NEDİR, PELET ÜRETİMİ Nasıldır?

Pelet üretimi, tamamen ülke öz kaynaklarımızdan faydalanarak gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde atık orman ürünleri değerlendirilerek ülke ekonomisine katkı sağlamakla birlikte çevre ve insan sağlığı için de katkıda bulunmaktadır. Ağaç atık malzemelerin toplanarak değirmenden geçirilmesi işlemi sonucunda küçük toz haline getirilir. Daha sonra bu toz halindeki ağaç atık malzemeleri fırında kurutularak nem oranı düşürülür. Kurutulan malzeme yüksek basınç altında preslenerek Pellet haline getirilir. Presten çıkan mamul soğutma işlemi uygulanır ve oradan da paketleme sonunda kullanıma hazır hale gelir.Bu işlemler uygulanması sonucunda aynı ağaç mamulün yanma ve enerji verimini %300 artararak doğaya çevreye ekonomiye büyük katkı sağlamaktadır. Bu oran kullanılacak yakıt miktarının üçte bir oranında düşmesi demektir ki buda hem ormanlarımızda daha az tahribat hem de ekonomimizde daha az maliyet demektedir. Karia Global Firması dünyaca Kabul göre EN Plus A1 ve A2 sertifikaları ile yurt içi ve yurt dışı pazarda pelet toptan satışı yapmaktadır.



Pelet Yakıt Kullanım Alanları

%100 yerli öz kaynaklarımızdan üretillmesi.
Sürdürülebilir bir kaynak olması Fosil kaynaklı yakıt ithalatının azaltılması ve ülke ekonomisine katkı sağlaması
Çevre ve insan sağlığı açısından kabul edilebilir olması Kullanımı sonrasında ak miktarının çok az olması
Diğer fosil yakıtların kullanımına nazaran daha az tehlikelidir.
Elektrik enerjisi üretiminde kullanılabilir olması
Odun pellet ısıtma sistemleri, ozon dostudur ve Kyoto Protokolüne göre kabul edilebilir CO salınım eşik değerlerinin altındadır.
Katı yakıtlı sistemler içinde en temiz yanma sistemi pellet yakma sistemleridir.
Odun pelletleri dünyanın her yerinde temin edilebilecek rafine bir biyokütledir.
Odun pelletlerinin nakliyesi çok kolaydır, ferdi sistemler için paket halinde satın alınabilir veya merkezi ısıtma sistemleri için, tıpkı mazot tankerleri ile kalorifer yakıtlarının binanın deposuna bir hortum ve pompa sistemi ile nakledildiği gibi, nakledilerek depolanabilir.
Ticari pellet üretimi için ağaç kesilmesi gerekmez.
footer-logo